skip to content
Case Studies
Toggle Case Studies
Large Install with Prominent Energy Company

Large Install with Prominent Energy Company

June 2017

When moving to a newly renovated location, a large energy company decided to furnish their new workspace...

Read more
Hotspex Inc.

Hotspex Inc.

November 2016

Increasingly, companies are switching from high panel offices to open concept spaces, promoting collaboration...

Read more
Beautiful Ontario Showroom

Beautiful Ontario Showroom

January 2016

At one of our dealers's showrooms, two private offices were completely transformed to meet the needs and...

Read more

The Institute for Study Abroad – Butler University, was moving to a large, open concept location with plenty of natural light. The client came to Tayco to help transform the space by creating efficient and inventive workstations that blended with their blue and green colour scheme. While keeping budget in mind, the possibilities for a modern office were almost endless.

Many of the Institute for Study Abroad staff were coming from a private office setting and were looking to continue this.  A mixture of Cosmopolitan and Tayco’s new line, Scene, were seamlessly integrated to maintain a modern atmosphere while still providing elements of privacy. The stations were outfitted with a neutral colour palette to keep the space light, using Acacia laminates and low panels with Steel Grey tile fabrics. Tayco also provided the stations with ‘pops’ of colour, using storage accessories in Meadow Green and mobile pedestals with blue and green fabric cushions in Carbon.

A notable design feature was the use of Scene’s flag storage in matching Acacia laminate with the Cosmopolitan panel. The raised feature, provided a separation between workstations without using a full wall or high panel. This allowed natural light to spread and the space to remain open. The shared feature, which creates more useable storage, rests on a modern and design friendly white picture frame gable leg.

The Scene and Cosmopolitan integration with splashes of colour, provided an open, bright workspace that brought style and efficiency to what was originally an empty canvas. The workplace is visually interesting with integrated workspaces that did not depart from the desire for elements of personal, private space.

Recent Case Studies


Large Install with Prominent Energy Company

Large Install with Prominent Energy Company

June 2017

When moving to a newly renovated location, a large energy company decided to furnish their new workspace...

Read more
Hotspex Inc.

Hotspex Inc.

November 2016

Increasingly, companies are switching from high panel offices to open concept spaces, promoting collaboration...

Read more
Beautiful Ontario Showroom

Beautiful Ontario Showroom

January 2016

At one of our dealers's showrooms, two private offices were completely transformed to meet the needs and...

Read more